ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν ακόμα δύο δικαστικοί λειτουργοί.

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν ακόμα δύο δικαστικοί λειτουργοί λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκαν εξαιτίας υπηρεσιακής ανεπάρκειας, επιπλέον δύο δικαστικοί λειτουργοί ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των απολυθέντων στους 15 μέχρι στιγμής. Μεταξύ των τελευταίων που απολύθηκαν είναι και η 54χρονη εισαγγελέας Πρωτοδικών, η απίστευτη περίπτωση της οποίας είχε δει το φως της δημοσιότητας, καθώς όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα, (τώρα είναι στην Αθήνα) είχε 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ αγνοούνται ακόμη 153 δικογραφίες.

Όταν κλήθηκε μάλιστα από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να επιστρέψει τις εκκρεμείς υποθέσεις προκειμένου να χρεωθούν σε συνάδελφό της, καθώς υπήρχε κίνδυνος σε ορισμένες εξ αυτών να επέλθει παραγραφή των αδικημάτων, η ίδια αρνήθηκε ότι τις είχε. Κατόπιν έρευνας , εκ των 3.010 δικογραφιών, οι 1.800 εντοπίστηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες δικογραφίες. Τώρα, αναζητούνται ακόμη άλλες 153 δικογραφίες.

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.

Ο εισηγητής – αρεοπαγίτης επισήμανε ότι η ελεγχόμενη εισαγγελέας έχει επιδείξει βαριά αμέλεια, παντελή έλλειψη δικαστικής συνείδησης και πρότεινε την οριστική παύσης της από το εισαγγελικό σώμα. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, τόνισε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων. Τελικά, η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας και δεν της έδωσε την δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου τομέα.

ΠΗΓΗ 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΌΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΤΣΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ELEFSIS TV 26.04.2021.


ΠΗΓΗ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΘΩΜΑ ΧΑΤΖΗΚΟΥ 9

2316007860

esymenemenis@gmail.com 

ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

https://www.aitherikigrafi.gr/keimena 

WEB ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ

http://www.radioargw.gr/ 

ΑΡΓΩ WEB TV FACEBOOK

https://www.facebook.com/webtvargo/ 

YOUTUBE ΑΡΓΩ WEB TV

https://www.youtube.com/channel/UCWPLHYf0ISC16PlomxlcpJw/videos 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB:

https://www.facebook.com/esydpkm

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:

https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r... 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ